Învătământ
Protecția Identității Sexuale și Combaterea Traficului de Minor
Reforma Educațională și Stimulente pentru Păstrarea Valorilor Tradiționale
Blocul Suveranist Român propune o serie de măsuri legislative pentru a asigura protecția identității sexuale dobândite la naștere a copiilor. Aceasta include modificări la Codul Penal pentru a incrimina orice formă de intermediere ilegală în procesul de adopție, precum și diseminarea de materiale care încurajează abaterea de la identitatea sexuală biologică. Aceste acțiuni au ca scop principal asigurarea unui mediu sigur pentru dezvoltarea copiilor, liber de influențe care pot perturba procesul natural de creștere și identificare personală.
În plus, Blocul Suveranist Român se angajează să reformeze curriculumul educațional pentru a reflecta și promova valorile tradiționale și suveranitatea națională. Aceasta include introducerea de noi materiale și programe de studiu care să încurajeze respectul față de istoria și cultura românească, precum și încurajarea unei abordări care protejează și respectă diversitatea de opinii, într-un cadru care nu încalcă drepturile fundamentale ale copiilor.
În contextul prezent, sistemul educațional din România se confruntă cu provocări multiple, inclusiv necesitatea de a proteja identitatea copiilor și de a lupta împotriva traficului de minori, evidențiind o nevoie urgentă de reformă și adaptare la valorile societății.
Propunerile Blocului Suveranist Român promit să transforme fundamental sistemul educațional, introducând protecții solide pentru identitatea copiilor și promovând un curriculum care respectă și valorifică patrimoniul cultural și istoric național, marcând astfel începutul unei noi ere pentru educația în România.
Câteva din modificările pe care le vom aduce
Protejarea identității sexuale dobândite la naștere a copiilor;
- Se va modifica art. 211 Cod penal cu denumirea marginală “Traficul de minori” introducând după alineatul 1 un nou alineat, (11), prin care este incriminată Intermedierea sau stimularea adopțiilor de către persoane străine de Direcţia Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului sau Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopț Ca motiv al incriminării acestei fapte a fost avută în vedere situația ultimelor decenii în care adopția de copii a fost văzută de diferite persoane fizice și juridice ca un veritabil act de comerț, în felul acesta fiind scoși din țară mii de copii care au pierdut, astfel, cetățenia și care nu au mai putut fi protejați de către statul român, fapt care afectează de o manieră directă și gravă suveranitatea națională prin diminuarea populației, deținătoare a suveranității. Se va introduce un nou alineat la art. 221 Cod penal, cu titlul marginal “Coruperea sexuală a minorilor”, și se va modifica alineatul 6 al aceluiași articol. Alineatul 51 incriminează “fapta de a pune la dispoziția copiilor sub vârsta de optsprezece ani a oricăror materiale care promovează abaterea de la identitatea sexuală biologică, reasignarea de gen și homosexualitatea” având în vedere efectele pe termen mediu și lung asupra dezvoltării minorului și traumele psihice ireparabile pe care le poate avea asupra acestuia, fapte care aduc atingere direct dezvoltării unor generații sănătoase și capabile de a-și exercita deplin drepturile și suveranitatea. Alineatul 6 este modificat în sensul incriminării tentativei la fapta incriminată, avându-se în vedere importanța valorii sociale ocrotite și gravitatea de a afecta dezvoltarea minorului.